miercuri, 21 aprilie 2010

Concursul Made for Europe şi-a anunţat cîştigătorii

Concursul naţional Made for Europe vizează valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe comunitare, stimulînd creativitatea, inovaţia, spiritul de competiţie.
S-a încheiat etapa naţională a competiţiei MADE FOR EUROPE, 2010, ediţia a IV-a, care s-a desfăşurat la Bacău, în perioada 15-18 aprilie 2010.
În acest an, judeţul Olt a participat în concurs cu un produs final realizat în cadrul Parteneriatului multilateral Comenius “Let’s do something for our planet!” (“Să facem ceva pentru planeta noastră!”) , de la Şcoala cu clasele I-VIII “Gheorghe Magheru” Caracal. Acesta a constat în Jurnalul “Micul ecologist”, auxiliar pentru educaţia ecologică clasele primare, câştigătorul locului I la etapa judeţeană a concursului. Au fost înscrise la nivel naţtional 85 de produse finale, premierea s-a derulat pe categorii de vârsta şi proiecte, dată fiind diversitarea produselor şi categoriile cărora se adresează, de la preşcolari până la elevi de liceu. Fiecare produs a fost prezentat de către un elev sau o echipă, direct şi cu ajutorul calculatorului.
La categoria Parteneriate Comenius, învăţământ primar, Şcoala din Caracal, prin eleva Grozăvescu Anamaria, coordonator profesor Grigore Gheorghiţa, a obţinut Premiul II. Produsul a fost prezentat într-o manieră atractivă, fiind apreciat pentru utilitate, aportul evident al echipei de proiect alcătuită din elevi şi profesori participanţi la proiect, posibilitatea de a fi utilizat individual sau la clasă de către elevi şi prin faptul că a fost realizat în două limbi (română şi engleză), fiind destinat şi copiilor din alte ţări europene.
Toate produsele premiate au corespuns criteriilor cerute, respectiv, contribuie la consolidarea calităţii şi dimensiunii europene în educaţie, permite dezvoltarea de competenţe- cheie, poate fi integrat în curiculum şi utilizat în activităţile curriculare şi extracurriculare ale şcolii, facilitează progresul şcolar/profesional al grupului ţintă (jocuri didactice, pagini web, Carte de tradiţii, păpuşi călătoare, cărţi, dicţionare) si au fost realizate în cadrul Parteneriatelor Şcolare –Proiecte multilaterale Comenius, finaţate de Comisia Europeană prin Lifelong Learning Programme (LLP). Calitatea şi diversitatea produselor prezentate, dovedesc şi urmăresc o ţintă foarte ambiţioasă, şi anume preocuparea şi implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi educaţionale de cooperare la nivel european cu scopul consolidării dimensiunii europene în educaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu