miercuri, 5 septembrie 2012

Aventurile lui Becuşor în lumea Energiei

Becuşor este un bec economic neascultător, care a început să pună întrebări despre energie. Prietenul lui, Rază de soare, răspunde la aceste întrebări într-o plimbare prin lumea energiei. Această oportunitate va fi folosită de către elevii în scopul de a-i conştientiza pe colegii lor, părinții lor și comunitatea de importanța economisirii energiei . Ideea este de a crea ceva durabil, care poate fi permanent îmbunătățit și poate fi utilizat în viitor. Consumul de energie este problema societății contemporane, educația pentru utilizarea sa rațională fiind necesare la o vârstă fragedă.







 Şcoli fondatoare:
-Scoala Gimnaziala Andrei Saguna, Turda, ROMÂNIA
-YENİTURAN İLKÖĞRETİM OKULU, ANKARA, TURCIA
15 şcoli participante, printre care şi Şcoala Gh. Magheru Caracal, ROMANIA
   Teme:Artă, Cetatenie, Discipline învățământ primar, Educatie pentru Mediu, Geografie, Informatică / TIC, Limba Si literatură, Matematica / Geometrie, Teatru, Fizică 
   Limbi: EN - RO - TR 
   Vârsta elevilor:9 - 12 (clasa a 6a)
   Intrumente utile:Conferințe audio, e-mail, Jurnal de Proiect, software*Powerpoint, video, imagini și desene), spațiul virtual eTwinning, conferința video, Web Publishing 
   Scop: Conștientizarea elevilor, părinților și profesorilor în eficiența energetică; Crearea unui software educațional cu privire la cererea de energie; cunoștințe teoretice despre soluțiile de generare a energiei pentru eficiența energetică ; formularea unui plan concret de reducere a consumului de energie . 
   Procedura de lucru: Crearea logo-ului și a  mascotei, prezentarea proiectului pentru profesori, elevi și părinți, realizarea secțiunile wiki-uri, mascota-voce concurs, desene- postere, crearea unei turbine eoliene, interviuri cu membrii comunității, crearea celui mai bun plan de economisire a energiei, crearea unei povesti despre energie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu