miercuri, 19 ianuarie 2011

Proiect eTwinning Dan Nicolaita

“PRINCIPLES OF FAME: FAMOUS PEOPLE OF MY COUNTRY THAT MADE A POSITIVE CONTRIBUTION TO THE WORLD.” - eTwinning project
   Este important pentru cultura noastră, ca pentru oricare alta, ca noua generaţie să devină una de  adulti altruişti, care sunt capabili şi dispuşi să contribuie cu partea lor pentru  binele comun. Astfel, utilizând TIC, am încercat să-i facem pe elevii noştri să înţeleagă că,  în toate domeniile de activitate umane, oameni celebri au modelat înțelegerea și practica noastră de-a lungul secolelor.
Subiecte: Limbi străine, Informatică / TIC, Limbă şi literatură, filosofie / Logică, Studii sociale / Sociologie, Tehnologie 
 Limbi: Engleyă
 Vârsta elevilor: 8 - 14
În grupuri sau în perechi, elevii aleg un domeniu pentru care au o fascinatie(de exemplu muzică, sport, istorie, ştiinţă). Ei selectează o persoană pentru a o descrie. Utilizând www.wordle.net au facut un nor de cuvinte frumos, cu numele persoanelor cu care vor să lucreze.
Elevii au căutat pe Internet informații despre persoana selectată. Elevii folosesc un organizator grafic special dezvoltat pentru a prezenta informații despre persoana.Au  fost utilizate diverse e-unelte si site-uri: youtube.com, jigsawplanet, com, voki.com, sketchfu.com, xat.com ...Elevii au creat un test despre oameni celebri din ţara lor şi au rezolvat  quizes din alte țări.Elevii  au facut o prezentare slide show cu munca lor. Proiectul a fost răsplătit cu certificat de calitate naţional şi european.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu