duminică, 3 aprilie 2016

Despre noi

Scoala gimnaziala Gh.Magheru
Caracal Olt
str .Radu Calomfirescu nr.7
E-mail  ghmagheru@yahoo.com
ghmagheru@gmail.com

Telefon/Fax : 0249 511696


                       
                                         SCURT ISTORIC
      Strada Radu Calomfirescu, Nr.7, Municipiul Caracal, judeţul Olt, la aproximativ 0,5 km de centrul oraşului şi la 2 km de staţia CFR Caracal, nod de cale ferată unde se intersectează liniile Bucureşti - Timişoara şi Corabia - Piatra Olt.

     Şcoala a luat fiinţă la 01.01.1962, sub denumirea de "Şcoala Generală Nr. 5 Caracal " , când s-a desprins din Liceul de Fete Nr.2 din localitate.


      Şcoala a funcţionat în mai multe localuri, de la 31 mai 1994 având local propriu cu 16 săli de clasă şi 4 laboratoare. De la această dată unitatea se numeşte Şcoala "Gheorghe Magheru". Gheorghe Magheru (n. 8 aprilie 1802, județul Gorj - d. 23 martie 1880, București) a fost un comandant militar în oastea lui Tudor Vladimirescu (1821), apoi comandant în războiul ruso-turc din 1828-1829, vătaf al județului Romanați (din 1831), ministru de finanțe în cabinetul revoluționar din Țara Românească în anul 1848, apoi, la scurt timp, "comandant general" al trupelor revoluționare din Țara Românească.

      Din anul 1996 localul şcolii este cuplat printr-un corp de legătură (coridor şi vestiare) cu o modernă sală de sport
                 

                                                           VIZIUNEA SCOLII

         

  Deviza şcolii noastre este: „ Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm!  Noi, împreună cu familia ta, cu comunitatea locală, cu toţi factorii implicaţi în educaţia ta, te călăuzim spre reuşită şi împlinire, deoarece în viitorul cel mai apropiat tu ne vei reprezenta în societate, pe plan local, naţional şi chiar internaţional.”

MISIUNEA ORGANIZAŢIEI SCOLARE
                        Motto: „Fii competitiv!"
          Scoala noastra se va transforma într-un real centru de iradiere a stiintei si culturii la nivel local, national si european, prin furnizarea de programe educationale moderne, dezvoltarea interactiunii cu mediul social, cultural si economic.
         Scoala noastra va fi locul unde fiecare elev îsi atinge maximum de capacitati intelectuale, morale, civice si de lucru în echipa pentru a se integra în mediul social concurential

                                                  VALORI ŞI ATITUDINI promovate de şcoală:
·      respect şi încredere în sine şi în ceilalţi;
·      recunoaşterea unicităţii fiecărei persoane;
·      receptivitate la emoţiile celorlalţi;
·      valorizarea relaţiilor interpersonale;
·      valorificarea critică şi selectivă a informaţiilor;
·      adaptare şi deschidere la noi tipuri de învăţare;
·      motivaţie şi flexibilitate în elaborarea propriului traseu educaţional şi profesional;
·      responsabilitate şi disponibilitate pentru decizii şi acţiuni privind propria carieră;
·      interes pentru învăţare permanentă într-o lume în schimbare şi în societatea cunoaşterii;
·      orientare spre o viaţă de calitate, în prezent şi în viitor.
PLANUL DE DEZVOLTARE EUROPEANA   OBIECTIVUL GENERAL:  promovarea şi dezvoltarea dimensiunii europene    a scolii prin proiecte europene și programe comunitare.

Am inceput prin:

 - schimbari in ceea ce priveste strategiile didactice si metodologia de predare,   conform orientarilor europene, trecand de la predarea-evaluarea cunostintelor la formarea competentelor. A aparut necesitatea  adaptarii din mers a metodelor si stilului de munca pentru a forma elevii corespunzator competentelor necesare in secolul XXI, care sa le permita continuarea cu sanse egale a instruirii viitoare, la orice liceu din Romania sau in orice tara a Europei vor dori. 

  -  initiative de imbunatatire a curriculumului, prin propunerea unor discipline optionale noi: limbi moderne inca de la cele mai mici clase, a doua limba straina la clasele primare, Educatie antreprenoriala, Dezvoltare personala.

  - utilizarea de manuale alternative alese in functie de competenetele secolului XXI, a calculatorului, ca si a unor auxiliare care sa raspunda acestor nevoi.  Sunt utilizate la limbi moderne manuale publicate de edituri internaţionale şi materiale auxiliare adaptate nivelului şi vârstei elevilor( caiete de exerciţii). 

- accent pe invatarea limbilor moderne: la toate clasele, incepand cu clasa pregatitoare, se preda limba engleza ca prima limba, din clasa a II-a introducandu-se limba germana ca disciplina optionala, iar din clasa a V-a, limba f ranceza ca a doua limba in curriculum obligatoriu.
- activitati formale si nonformale pentru utilizarea limbilor in contexte diferite, comunicare, lectura, teatru, scoli de vara AIESEC sau tabere lingvistice, sarbatori internationale (Halloween), in utilizarea calculatorului.
- adoptarea unui stil didactic incurajator si motivant pentru elevi, sa-i invatam sa se descopere si sa descopere mediul in care traiesc, sa fie liberi si demni, sa construiasca relatii de calitate cu cei din jur, sa traiasca in intelegere,  sa inteleaga lumea si sa vrea sa o schimbe in mai bine. 
- construim o comunitate de invatare in care elevi, profesori, parinti si bunici invata sa invete.  Alimentam curiozitatea , creativitatea, imaginatia, punem adevarul si binele la loc de cinste.
 - Incurajarea initiativelor liderilor. Multe cadre didactice din scoala au functia de metodist, formator, tutor sau mentor, au responsabilitati in scoala si zona, fiind promotori, dar si mereu in cautare de idei si experiente noi, pe care le transmit colegilor, mai ales celor debutanti, scoala fiind lider de opinie si formare si Ambasada eTwinning.
Tinte strategice pana in anul 2020: 
      - Profesorii se vor perfectiona pentru a  utiliza metode de dezvoltare a gandirii creative, sa ii desprinda pe elevi de invatarea pe de rost; sa utilizeze metode formale si nonformale in activitatea scolara si extrascolara;
    - Sa ne regandim strategiile si metodele pentru a-i invata pe elevi sa invete si sa-si orienteze viata catre extinderea continua a propriilor limite, sa le dam incredere in fortele lor pentru a-i convinge ca atat ei cat si semenii lor sunt inzestrati cu posibilitati nebanuite. Sa legam cu adevarat invatamantul de practica, de viata reala.
     -  Vom moderniza strategiile didactice, in sensul metodelor si strategiilor democratice si active de invatare, menite sa egalizeze sansele elevilor nostri in raport cu problemele care sunt la nivel mondial, şi pentru a promova adaptarea în lumea europeana;
   -   Vom aduce evaluarea cunostintelor si competentelor la standarde europene,   prin introducerea de teste standardizate la nivel european: PIRLS, PISA, TIMMS.
    - Reducarea pana la lichidare a abandonul scolar, eliminarea barierelor cauzate de diferentele sociale si materiale dintre elevi.
   - Sa ne implicam tot mai mult in a aborda metode, procedee, strategii de invatare interdisciplinara, pe baza de proiecte, utilizarea proiectelor in cadrul formal si nonformal.
 - Sa promovam traditia participarii la sarbatori, proiecte europene, simpozioane internationale, concursuri.
 -  Initierea de proiecte interdisciplinare colaborative semnificative, in scoala si in afara ei, la nivel local, national si international; participarea la proiectele eTwinning constituie o modalitate echitabila pentru profesori si elevi de invatare colaborativa la nivel european, pe care le-am adoptat de mai multi  ani . 
    - Ne educam impreuna pentru intelegere si actiune pozitiva fata de mediu, sa respectam si sa valorizam diversitatea si unicitatea.                 
    -  Imbunatatirea conditiilor materiale necesare pentru integrarea tehnicilor informationale la clasa, sa tinem pasul cu noul in utilizarea instrumentelor media pentru pregatirea lectiilor, informare si crearea de mijloace didactice necesare la clasa.
   - Utilizarea noilor strategii pentru dezvoltarea competentelor in cadrul formal si nonformal al activitatilor, inca de la primele clase.  


                                           INCADRAREA

 

        Resursele umane: Cadrele  didactice sunt calificate 100%, titulare 92,3%, au gradul didactic I  90 %, 2 cadre cu doctorat, 8 gradatii de merit, , personal didactic auxiliar(4) şi personal nedidactic (9).
       Ciclul primar: 10 învăţători si profesori pentru ciclul primar, toti avand gradul didactic I :

 • Vrancea Maria -  C P.
 • Rotunjanu Loredana - C P.
 • Grigore Gheorghita- clasa I.
 • Nicola Alina   clasa I
 • Iliescu Nicoleta - clasa a IIa
 • Branzan  Violeta - clasa a IIa
 • Grozavescu Nadia - clasa a IIIa
 • Dumbrava Nela  - clasa a IIIa
 • Zamfirescu Camelia -  clasa a IVa
 • Marinescu Floarea -  clasa a IV a

Ciclul gimnazial - 18 de profesori

 • Colceag Veturia  - Lb.romana, Lb Franceza.
 • Viisoreanu Codruta - Lb.romana, Lb Engleza
 • Popa Mihaela - Lb.romana, Lb Franceza.
 • Dragan Florin – Matematica
 • Petricica  Mirela – Matematica
 • Boruz Aurel  -Lb Engleza
 • Sirbu  Madalina- Lb Engleza
 • Nicolaita Cristina –Fizica/Informatica
 • Balasa Daniela –Chimie
 • Pruna Cornelia – Biologie
 • Popa Anca  -Istorie
 • Cutcunel Ion –Geografie
 • Ivan Veronica -Religie
 • Dobre Mioara –Religie
 • Nicolae Ninel –Muzica
 • Raicu Georgeta-Ed Tehnologica
 • Pruna Toma –Ed. fizica
 • Stoian Daniel –Ed fizica
   Director, prof.biologie Pruna Cornelia
  Consilier educativ, prof. fizica Nicolaita Cristina            Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu